CarolineClaeys.be

Search
Close this search box.

Waarom leest niemand mijn e-mails?

Waarom leest er niemand jouw e-mails? Dan heb je net de moeite gedaan om toch een e-mail marketing systeem onder de arm te nemen, dan doet er bijna niemand jouw e-mails open.

Ontdek hier wat je kan doen zodat mensen jouw nieuwsbrief e-mail sneller openen.

Uit de comfort zone

Heel wat ondernemers hebben echt een afkeer voor wat e-mail marketing systemen betreft. Logisch dat eens dat ze daar die inspanningen hebben ingestoken, dat ze heel graag willen dat hun e-mails ook worden geopend. Vaak merken ze dat dat niet het geval is en dat is meestal de start van een lange zoektocht.

Niet 1 specifieke reden

 Nu, jammer genoeg is er niet één reden waarom mensen jouw e-mails niet open doen. Dat kunnen er wel 500 zijn. Er is echter één element als je daarmee aan de slag gaat, dat veel meer mensen de moeite gaan doen om je e-mail te openen en te ontdekken wat voor fantastische dingen je hebt mee te geven.

Dit kan maakt wél een groot verschil

De gemiddelde openingsgraad van een e-mail via jouw e-mail marketing systeem ligt zo rond de 20 à 22%. 

De eerste vraag die ik de dame in kwestie stelde was dan ook: “Wat is jouw titel?”. Want het mag dan misschien een beetje gek klinken, elke e-mail die jij verstuurt heeft opnieuw de hele know – like – trust cyclus te volgen.

Het is dus niet genoeg dat mensen jou al heel goed kennen om gegarandeerd jouw e-mail te gaan openen. Nu, die cyclus die begint met de know en de like. Kennen doen ze jou al, maar nu moeten ze het ook leuk vinden wat jij stuurt. Als jij een zeer transactionele titel gaat gebruiken, zoals ‘Kampen’ of ‘Workshop kalender’, ja, dan voelen mensen al op voorhand “hier gaat iets verkocht worden…”. En dat is geen incentief voor hen om effectief jouw mail te gaan opene

Het is niet genoeg dat mensen jou heel goed kennen om gegarandeerd jouw e-mail te openen.

De functie van de titel

De functie van zo’n titel is er voor zorgen dat je mensen hun interesse gaat opwekken. Zorg er dus zeker en vast voor dat er voldoende emotie aan vast hangt voor hen. Je kan dan ook eventueel een element van verrassing aan toevoegen, iets wat ze nooit hadden verwacht waar jij het over zou hebben. Wel belangrijk: zorg ervoor dat het altijd relevant is voor de inhoud van de mail, want anders heb je straks nog een ander probleem.

Nu, weet dat er 500 redenen zijn waarom mensen jouw e-mails niet openmaken. Zo speelt onder andere het e-mail marketing systeem dat je gebruikt mee, hoe koud de mensen zijn die in jouw lijst staan en dergelijke meer.

 

De titel is in elk geval al de eerste horde waar je over mag springen voor mensen jouw inhoud gaan bekijken. Gooi er dus al je creativiteit tegenaan. Zoek op hoe je een toffe blogpost titel kan gaan maken, want die regels komen ook hier van pas. En vooral: have fun with it. Als jij er plezier in hebt in jouw titel, dan is het gegarandeerd een succes, ook voor jouw lezer.

Have fun met jouw titel! Als jij er plezier in hebt, dan is het gegarandeerd ook voor jouw lezer een succes.

Waarom leest niemand mijn nieuwsbrief?

Inhoudstafel

Krijg je graag toegang tot het extraatje dat bij dit artikel hoort?  Meld je dan nu aan voor de “Praktische Ondernemers Tips en Topics”.

Nuttig artikel? Deel het gerust met de hele wereld!

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp